Fast montering af nummerplader efter lovkrav

Siden 1. november 2015 har det været et lovkrav, at dine nummerplader på bilen skal være skruet fast med to skruer eller bolte. Hver skrue eller bolt skal samtidig have en plastikhætte monteret i samme farve som nummerpladen.

Kontrol ved syn

Selvom det ikke er nemt at se, om nummerpladen er fastgjort, når den kører på vejen, så er der ingen vej udenom. Fastgørelse af nummerpladerne er nemlig en del af kravene ved det periodiske syn. Hvis din nummerplade ikke er fast monteret jævnfør lovens krav, kan din bil kun godkendes betinget. Lovkravet gælder ikke trailere, campingvogne, motorcykler og knallerter. Der er heller ikke noget krav om fastmontering af den ekstra nummerplade, som man for eksempel bruger til cykelbom. Hvis du har en bil med nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader i øvrigt er der ikke noget krav om fast montering. Dog skal nummerplader på alle typer køretøjer være solidt monteret.

Usynlig beskyttelse

Den faste montering af nummerpladerne må ikke gå ud over nummerpladens læsbarhed. De skruer eller bolte, som anvendes til fastgørelse af nummerpladen, skal dækkes af en plastikhætte i samme farve som det sted på nummerpladen, hvor de sidder. Hætterne fås i alle relevante farver, og de skal sidde så godt fast, at man skal bruge en skruetrækker for at få dem af. Den faste montering af nummerplader skal forhindre, at nummerpladerne tabes eller fjernes. Desværre oplever flere end 20.000 danskere hvert år at få stjålet deres nummerplader. Ofte bruges de stjålne nummerplader i forbindelse med kriminalitet såsom tyveri af brændstof på tankstationer. Lovkravet om fast montering af nummerplader gør det lidt sværere for tyvene at stjæle dine nummerplader.

Har du en skrue løs?

Har du endnu ikke fået sikret dine nummerplader, så kom ind til os, og lad os hjælpe dig. Vores dygtige mekanikere klarer hurtigt denne lille opgave. De står også altid parat til at hjælpe dig med andre opgaver fra serviceeftersyn og dækskift til vinter­ og sommertjek samt egentlige reparationer. Vores mekanikere er løbende under uddannelse, og de sørger for at holde sig opdateret på den seneste udvikling. Hos os er der ingen dumme spørgsmål, og vi forklarer og rådgiver gerne i alle spørgsmål vedrørende vedligeholdelse og reparation af din bil. Kontakt os allerede i dag på telefon: 28 12 70 75 eller på e-mail: chmauto@live.dk.